Het bouwen van bovenleiding- en hoogspanningsystemen vraagt om een optimale afstemming van de gehele logistieke keten. Hierbij focust Rhevolec zich op het juist en just-in-time “on site” aanleveren van materialen zodat het gehele bouwproces, zonder efficiency verlies, op een zo klein mogelijke bouwlocatie uitgevoerd kan worden.

Rhevolec zorgt er te allen tijde voor dat bij aankomst van de materialen in ons magazijn, de goederen gecontroleerd worden op kwaliteit (geleverd conform specificaties/tekeningen, staat van de goederen en/of eventuele schades) en correcte aantallen. Daarna worden de producten onmiddellijk gesorteerd en klaargemaakt voor opslag of transport. Alle materialen worden geregistreerd in ons ERP systeem. Onze Supply Chain Management (SCM) services bestaan verder uit:

Assemblage

Rhevolec biedt u de mogelijkheid om de bestelde materialen, eventueel aangevuld met eigen materialen of materialen van derden, te laten samenstellen tot halffabricaten en/of eindproducten. De assemblage werkzaamheden zullen in gezamenlijk overleg op basis van uw of onze tekeningen en werkmethodieken worden uitgevoerd. Ideaal indien u geen tijd of ruimte heeft of indien u deze werkzaamheden onder goed geconditioneerde omstandigheden en kwaliteitsborging wilt laten uitvoeren. Aan het assembleren van producten zijn, op basis van onze ervaring, de volgende voordelen toe te kennen:

 • U weet zeker dat alle aangeboden/geleverde delen in elkaar passen;
 • Een deel van de installatiewerkzaamheden is reeds gedaan;
 • Werkzaamheden gebeuren onder geconditioneerde omstandigheden met goede kwaliteitscontrole;
 • Het scheelt in werk ter plekke (vaak buitenlocatie, bouwput);
 • Dankzij onze expertise herkennen wij snel probleempunten voordat zij (in het veld) een probleem vormen;
 • U bespaart op de arbeidskosten doordat u minder lang bezig bent met de producten.

Heeft u specifieke wensen op het gebied van assemblage? Laat het ons dan weten. Wij bespreken samen met u wat er mogelijk is.

Kitting

Indien u geen tijd heeft om uit verschillende leveringen de juiste producten te sorteren/selecteren, gezamenlijk te verpakken, te labelen en te leveren dan biedt Rhevolec u de mogelijkheid om dit voor u te verzorgen.

Dit proces, ook wel ‘kitting’ genoemd zorgt ervoor dat u alle producten die bijvoorbeeld nodig zijn voor het samenstellen van een isolatorketting of een zijwaartse in één pakket verpakt zitten en voorzien van de juiste labels op de inbouwlocatie worden geleverd. Voor meer informatie, vraag naar de mogelijkheden.

Field Stock Location

Als ondersteuning van uw projecten kan Rhevolec de logistieke materiaal stroom op uw bouwlocatie coördineren en efficiënter inrichten. Met ons concept Field Stock Location levert Rhevolec een volledig uitgeruste container met de voor uw project benodigde materialen/samenstellingen (evt. met werkbank) op de bouwlocatie. Eventuele aanvulling van materialen kan dan door ons direct op de werkplek (in de container) plaatsvinden. Voor meer informatie, vraag naar de mogelijkheden.

Reverse Logistics

Ons doel met Reverse Logistics is het zoveel mogelijk hergebruiken en/of op een juiste wijze recyclen van producten en zodoende de impact van al onze leveringen op het milieu tot een minimum (streven is om de impact tot nul te reduceren) te beperken. De stroom voor Reverse Logistics begint bij de eind gebruiker, en eindigt wanneer de producten terug zijn bij de fabrikant. Rhevolec biedt o.a. de volgende Reverse Logistics services aan:

Producten

 • ​Opvolgen, lokaliseren en ophalen van goederen bij de klant (hierbij kan worden gedacht aan o.a. het retourneren van producten die vervangen worden tijdens de uitvoer van een project of het retourneren van nieuwe producten die tijdens de bouw van een project teveel zijn besteld en/of overblijven);
 • Kwaliteitscontrole van inkomende goederen;
 • Hergebruiken of her-stockeren;
 • Herstellen, opknappen en schoonmaken. Dit gebeurt te allen tijde volgens geldende richtlijnen en volgens de kwaliteit standaards van de eindgebruikers/operators;
 • Recyclen of vernietigen.

Verpakking

 • Opvolgen, lokaliseren en ophalen van lege verpakkingen (kisten) bij de klant;
 • Kwaliteitscontrole van inkomende verpakkingen;
 • Sorteren en hergebruiken;
 • Herstellen, opknappen en schoonmaken van gebruikte verpakking;
 • Recyclen of vernietigen.

Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!